Най-голямата израелска държавна отбранителна компания потвърди готовност за участие в модернизацията

...
Най-голямата израелска държавна отбранителна компания потвърди готовност за участие в модернизацията
Коментари Харесай

Израел изрази готовност да участва в модернизацията на армията ни

Най-голямата израелска държавна отбранителна компания удостовери готовност за присъединяване в модернизацията на Българската войска и ангажимент за съдействие с българския военно-промишлен комплекс.
Вчера компанията Israel Aerospace Industries (IAI) провежда семинар в София на тематика “Изграждане на съвременна защита в епоха на възходящи военни закани - опитът на Израел и научените уроци от настоящите спорове ”. В събитието участваха Наама Леви - заместник-ръководител на дипломатическата задача на Израел в България, о. з. полк. Моше Манор - старши специалист на IAI ELTA Systems, с 36 години опит в израелските Военновъздушни сили и Алон Каплан - районен шеф, маркетинг и бизнес развиване на IAI ELTA Systems.   

На форума участваха висши представители на българското Министерство на защитата, депутати и членове на Комисията по защита в Народното събрание, висши офицери от подразделенията на Българската войска - Военновъздушни сили, Сухопътни войски и Военноморски сили, ръководители на водещи предприятия от българския военно-промишлен комплекс, представители на университетските и научните среди, специалисти и анализатори в региона на защитата и сигурността и медии.

В рамките на форума участниците разискаха настоящи тематики, свързани с построяването на съвременна и ефикасна защита, както и създаването и придобиването на стратегически системи и технологии за създаване и подсилване на качествата за въздържане.

Наама Леви, зам.-ръководител на дипломатическата задача на Израел в България, съобщи: “За 75 години от своята самостоятелност Израел има десетки спорове зад тила си. Това, което ни е помогнало да надделеем над съперниците си, са софтуерното предимство и добре подготвените ни отбранителни сили. Успяхме да изградим през годините многопластова система за противовъздушна защита, която се смята за една от най-хубавите на световно равнище. Имаме и една от най-боеспособните и готови армии в света. Израелските отбранителни компании със своите опитни механически и инженерни фрагменти са в основата на софтуерните нововъведения и оказват помощ в огромна степен за положителното развиване на Израел. Israel Aerospace Industries е една от основните компании, които допринасят значително за отбранителните качества на страната ни. България е мощен съдружник на Израел в Европа и сега се стреми да модернизира своите отбранителни качества. Компании като IAI са подготвени да споделят познание и да оказват помощ на своите сътрудници, а събития като днешното способстват за задълбочаване на двустранното ни съдействие. ”

По време на семинара IAI удостовери подготвеност да взе участие интензивно в модернизацията на Българската войска и ангажимент за съдействие с българската отбранителна промишленост. Подразделението на IAI към този момент показа на България идващото потомство от своето високо оценено семейство радарни системи ELM-2084 Multi-Mission Radar (MMR) и мултисензорната версия, наречена MS-MMR, които имат насъбран богат действен опит в Израел и по света. Придобиването на трикоординатни (3D) радари е измежду главните цели в Програмата за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата на България, показани в българския парламент през 2022 година Радарите са основен съставен елемент от противовъздушната и противоракетна защита на всяка страна. Освен военни цели те обезпечават отбрана от въздушни набези на гражданската авиация и стратегическата и енергийна инфраструктура. MMR радарните системи дават отговор на тези характерни потребности.

Изпитани в действителни условия, системите MMR подсигуряват въздушно наблюдаване и качества за противовъздушна защита на редица страни в Европа и по света. До момента са доставени над 150 MMR системи в целия свят, което удостоверява способността на технологията на MMR дейно да комбинира противовъздушна защита и задачи за въздушно наблюдаване.

Моше Манор, старши специалист на IAI ELTA Systems, разяснява: “Семейството MMR дава отговор на необятен набор от потребности - от локализиране и следене на изстреляни ракети и артилерийски снаряди до обезпечаване на цялостна картина за въздушно наблюдаване и ситуационна информираност. IAI има стабилен опит в региона на индустриалното съдействие и включва локалната промишленост в своите вериги за доставки като по този метод способства за растежа и експортния капацитет на локалната стопанска система. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР